Állami iskolafenntartás

Szakgimnázium (új)

Szakközépiskola (új)

Szakképzési Hídprogram

Gyakorlati képzés 2018.

Tanulószerződés

Országos Képzési Jegyzék (OKJ)

Tanulók védelme a szakképzésben

ÖSZTÖNDÍJ a szakképző iskolákban

GAZDASÁGI KAMARA szerepe a szakképzésben

Beszámoltató rendszerű szakképzés

Erkölcstan vagy Etika 2017-2018.

PISA vizsgálattról szülőknek

PEDAGÓGUS SZAKMA vagy HIVATÁS

Tanfelügyelet

Pedagógus Etikai Kódex 2018.

MSZOE működése

 
 
 
Partnereink:

Főmenü: Ingyenesség a köznevelésben

Szülői hozzászólások az osztálypénzhez egy internetes fórumon 2014.

(azóta többszörösére emelkedtek a kikövetelt összegek)

 Évente 1. 000 Ft-ot kérnek gyerekenként a szülőktől, abból veszik a sporteszközöket, amiket tornaórán használnak, mert különben nem lenne.

Függönyt a szülők vesznek az osztályba (ezt tavaly megvettük), az idén a padokat csináltatjuk. (. . . . és mellékesen néhány tantárgyat én is tanítok meg a gyerekemnek, . . . akkor? . . . . )

Nálunk az oviban 2000, Ft-ot szednek írószerre, plusz 400-at teára, mert főznek a csoportban , - plusz színház + kirándulások, + év végi kerti parti ahol szintén becsület kassza van kirakva. De ami nálam most már betette az ajtót minden év elején téglajegy most függönyre, most szőnyegre, most tv-re, DVD-re. Én úgy gondolom, persze segíti az ember a fejlődést hisz a gyermekem ott van napi 8 órát, de ami sok az sok!

És hozzáteszem, az udvaron még egy hinta sincs, mert nem uniós volt lebontották a régit, újra meg nincs pénz. JA és a legújabb hogy a gyereket jó lenne, ha a gyeses, állást keresők, és aki csak ráér, és teheti tegye meg, hogy délben haza hozza gyermekét!
Mindez egy megyeszékhelyű kertvárosi óvodában.

Az első szülőit azzal kezdem, hogy addig nem mehetünk haza, amíg valaki el nem vállalja az SZMK-t, mert muszáj. Eddig mindig hamar megunta valaki a csendes ücsörgést. Nálunk is volt oszt pénz, hiszen valamiből venni kell az anyagot karácsonyi, anyák napi stb. ajándékra is.

Nekünk az oviban havi 1000 Ft a tisztasági és csoportpénz, így nem kell zsepit, szappant, szalvétát, fogkrémet, fogkefét vinni, egy szülő veszik meg az összest.

 Én azt sem tartom tisztességesnek, hogy fénymásolásért elkérnek 1900 ft-ot.

 Náluk nincs más mint a csoportpénz, havi 300 ft. Meg esetleg színházra kérnek. A kicsinél meg már az első osztály többe került mint a nagynál a három osztály. Kész anyagi csőd.

Nálunk, most 1000, Ft-ot kell adni. de külön pénz kell a kirándulásra. színház stb, akkor, mire fizetek?

pl. anyák napi ajándékra. . . farsangi sütire. . . karácsonyi meglepire, esetleg ünnep előtti kreatív foglalkozáshoz a nyersanyagra. . . ilyesmiket szoktak venni többek közt.

 Nálunk az oviban félévente eszközpénz:1500. - csoportpénz havi 500. - +színházbérlet 2000. -+úszás oktatás 20000. - ezeket szorozzuk meg kettővel, mivel két gyerekem óvodás. Ezenkívül minden héten vinni kell friss gyümölcsöket, havi újságok az oviban két gyereknek 1000. -, most rendeltem egy 8 részből álló könyvsorozatot, ami 7000. - de mindig van valami, amire pénzt kérnek az oviban.

Ja és ott van a páromnak a két iskolás gyereke. Az havi 30000. - Ebéd, osztálypénz, néptánc, sulis újság, szakversenyek (az sincs ingyen). Szerencsére bérletet nem kell venn,i mert minden gyereknek fizeti az iskola, aki iskolabusszal jár. Persze hogy lehet tudni mire megy el. Ebből fedezik majd a kétnapos osztálykirándulást, és idén ballagnak is. Amúgy tényleg minden fillérről el tudnak számolni, Az osztálypénz itt sem kerül az ofő kezébe. Azt lehet tudni, hogy mire megy el ez a pénz havonta? Nekem ez rengetegnek tűnik! Persze más az, ha mennek több napos kirándulásra és akkor ebből a havonta befizetett összegből finanszírozzák a több napos ottlétet(kaja, szállás, egy fagyi, stb. . . )De ha nem erre megy el a lové akkor számomra felfoghatatlan, hogy mire mernek elkérni ennyit havonta?

Nálunk a nagyobb fiamnál 250Ft/hó az osztálypénz, a kisebbik fiamnál 500Ft/hó. Kislányomnál félévre előre befizetjük, ami 1500Ft. Ezek teljesen korrekt árak.

Nálunk még annyi, hogyha lesz Erdei iskola (ez 16-20 ezer Ft szokott lenni) 5 napos azt külön kell beküldeni. Aki tudja egybe fizeti aki nem az több havi részletre lebontja magának.
Ha mennek színházba, egy napos kirándulásokra azok szintén plusz pénzt jelentenek (vonaljegy, belépők mondjuk egy múzeumba, stb. . . )
És abban is igazatok van, hogy a fenntartónak kellene állnia sok mindent. 25 főnél ez tényleg szép kis összeg. DE!!!Mi ebből vesszük meg a Mikuláscsomagokat, a karácsonyfát, a karácsonyi ajándékjátékokat, anyák napi ajándékot, ballagó könyvet, tarisznyát, ajándékot. . . . hosszú lenne felsorolni És én lennék a legboldogabb, ha ilyesmire nem lenne szükség! Azért szerintem nagy terhet vesz le a vállunkról, hogy a csoportpénzből megveszi, amire szükség van, de jobb lenne kicsit együttműködőbbnek lenni, és ha kérünk valamit, az legyen ugyanolyan fontos, mint mikor ő kér valamit.

És hát őszintén szólva, az szmk-s szülő legtöbbször, (tisztelet a kivételnek!), olyan minden lében kanál, nagyszájú szülő szokott lenni (nálunk 3-ból kettő) aki nagy ívben fütyül a szerényebb  körülménynek között lévőkre Gyermekeim most kezdték a 8. -ik osztályt. Havi 1500 forint/fő az osztálypénz. A kicsi másodikos, náluk 1000 forint. Ez 3500 forint havonta.
Egy dologra kell ügyelnem nagyon: ki ne maradjon egy hónap. Mert akkor a következő hónapban húzós az a 7000.

 
Szülői Szervezet az iskolában, óvodában

SZÜLŐPOLITIKA

Szülői jogok, SZÜLŐI STÁTUSZ

Tanulói jogok, tanulói státus

Iskolai, óvodai erőszak (agresszió)

Házirend 2019.

Óvoda 2018-2019-2020.

KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS (KIFIR)

Beiratkozás az általános iskola első évfolyamra 2019.

Tájékoztatási kötelezettség Adatvédelem

Iskolai szünetek (VAKÁCIÓ)

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET TEMATIKÁJA

UTAZÁS iskolába, óvodába 2019.

Tanulói biztosítások

Ingyenesség a köznevelésben (OSZTÁLYPÉNZ, TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS)

Kiskorú tanulók FELÜGYELETE

Iskolai hiányzások (IGAZOLATLAN ÓRA)

ÁLTALÁNOS ISKOLA

TANKÖTELEZETTSÉG 2018-2019.

Értékelés, minősítés (osztályzás), FÜGGETLEN VIZSGA

Gyermekvédelem (napközbeni ellátás)

GYERMEKÉTKEZTETÉS az iskolában, óvodában

Különórák (árnyékoktatás)

Mindennapos testnevelés 2018.

TANKÖNYV 2019.

Érettségi vizsga 2017.

JOGORVOSLAT a KÖZNEVELÉSBEN

Fegyelmi intézkedések az iskolában, kollégiuban 2020.

TÁMOGATÁSOK az iskolában, óvodában 2018.

Iskolaigazgató választás 2019.


Ez a honlap a 32/2007 MPA KA OKM sz. Miniszteri Döntés alapján, figyelembe véve a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács (NSZFT) 86/2007.11.28. számú állásfoglalását (támogató javaslatát) az FKA-KT-52/2007 számú NSZFI támogatás felhasználásával készült.
 
 
 
 
  Vissza a főoldalra  |  Elérhetőség  |   Súgó  |  Tartalomjegyzék  |  Impresszum