Archívum

Home / Tanulás / Hogyan keress jó tanárt?
Hogyan keress jó tanárt?

Hogyan keress jó tanárt?

Kétségtelen, hogy a tanítás nehéz szerep. Nemcsak azt kell biztosítanod, hogy a diákjaid rendelkezzenek a vizsgák sikeres letételéhez szükséges tudással, hanem azt is, hogy ezt a tudást meg is tartsák. Ennek érdekében meg kell találnia a módját, hogy bevonja őket, és éreztesse velük, hogy a nekik átadott tudás értékes és érdekes. Csak így lesznek képesek megtartani, amit tanítasz nekik, és képesek lesznek alkalmazni azt a jövőben. Ehhez ki kell találnod, hogy mi teszi a „jó tanárt”, és hogyan tudod ezt magadban utánozni.

A tudás értéke

Először is győződjön meg arról, hogy diákjai megértik az elsajátított tudás értékét. Az egyik legjobb tanár, aki valaha is tanított, mindig emlékeztetett minket arra, hogy „a tudás hatalom”. Bár igaz, hogy ha többet tudsz, akkor többet tehetsz, de ez csak arra ad erőt, hogy több jót tegyél. Az oktatás azért fontos, mert a tanulók számára lehetővé teszi, hogy jól megéljenek, boldogabb életet éljenek, és képesek legyenek a társadalomhoz való hasznos hozzájárulásra. Ez mindannyiunknak előnyére válik, mint egyéneknek és mint társadalomnak.

Az elkötelezettség fontossága

A „jó tanárság” másik kulcsfontosságú eleme, hogy aktív és tartalmas kapcsolatot tartson fenn a diákjaival. Túl gyakran előfordul, hogy a tanárok úgy rohannak végig az órákon, hogy még csak egy „jó reggelt” vagy „jó estét” sem mondanak, és aztán elvárják, hogy a diákjaik is ugyanezt tegyék. Jó tanárnak lenni azonban azt jelenti, hogy aktívan részt kell vennie a diákjaival, és kérdéseket kell feltennie nekik a tanultakkal kapcsolatban. Így láthatja, hogy mennyit tanultak meg, és ennek megfelelően tervezheti meg a következő órát. Ez azt is jelenti, hogy segíthetsz nekik felidézni a tudást, ha már elfelejtették. E folyamatos bevonás nélkül előfordulhat, hogy a diákok egyszerűen csak megtanulták az információt, de nem úgy alkalmazták azt, ahogyan azt Ön szerette volna. Jó tanárnak lenni azt jelenti, hogy időt szánsz arra, hogy megtudd, mi történik a diákjaid életében, és hogyan tudsz a segítségükre lenni. Azt is jelenti, hogy a tanulói eredmények éppúgy érdeklik, mint a tanulásuk, és hogy elkötelezett vagy amellett, hogy lássad őket fejlődni és fejlődni, mint egyéniségeket és mint a társadalomhoz való hozzájárulásukat.

Magántanár keresése

Egy jó magántanár hatalmas segítség lehet egy diáknak. Gyakran előfurdul, hogy egy témában több segítség és mélyebb magyarázat kellene. Egy magántanárt nem köt az iskolai tanterv. Annyi időt szán egy témára, amennyi szükséges. A Magántanárkereső.hu-n kereshetsz tanárokat.

A diverzifikáció fontossága

Jó tanárnak lenni azt jelenti, hogy a tudásod széles skáláját tudod átadni a diákjaidnak. Ez azt jelenti, hogy sokféle témáról tudod őket tanítani, és hogy jól lekerekített tudásbázissal rendelkezel. Minél több témával tudsz foglalkozni, annál jobb. Ez azt is jelenti, hogy biztosítani tudja, hogy diákjai ne hagyatkozzanak túlzottan csak néhány ismeretkörre, és hogy az ötletek és nézőpontok széles spektrumának legyenek kitéve. Csak így lehetsz biztos abban, hogy nem lesznek hajlamosak arra, hogy szűklátókörűvé váljanak, vagy hiányzik belőlük a kreativitás. A sokszínűség az oktatásban nem csak elméletben jó ötlet, hanem azt is jelenti, hogy aktívan ellensúlyozhatja az oktatás instabilitásának és egyenlőtlenségeinek hatásait azzal, hogy diákjainak sokoldalú oktatást biztosít.

A jó tanárnak lenni végső soron azt jelenti, hogy biztosítja, hogy a diákjai képesek legyenek tanulni, és képesek legyenek elkötelezni magukat az anyaggal, amit tanít nekik. Ehhez hajlandónak kell lennie arra, hogy időt és energiát fordítson arra, hogy megismerje a diákjait, és megtudja, mire van szükségük. Arról is meg kell győződnöd, hogy a diákok úgy érzik, hogy amit tanítasz nekik, az érdemes és releváns az életük szempontjából. Minél többet teszel, annál inkább képes leszel biztosítani, hogy a diákjaid úgy hagyják el az órákat, hogy úgy érzik, nemcsak valami értékeset tanultak, hanem egyéniségként is fejlődtek.

  •  
    Previous Post

    Ingyenes „Általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás”

    Ingyenes „Általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás” 2016.